Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Προετοιμασία για ΚΠΓ επίπεδο Β



Προετοιμασία για το ΚΠΓ
ΓΑΛΛΙΚΑ: ΕΠΙΠΕΔΟ Β1&Β2. 

Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας πλησιάζουν… Αναρωτιέστε τι πρέπει να διαβάσετε τελευταία στιγμή για τις εξετάσεις;

Στο επίπεδο Β, τη μεγαλύτερη βαθμολογία την κατοχυρώνει η έκθεση (άριστα: 60/200), ενώ οι υπόλοιπες δεξιότητες έχουν χαμηλότερο συντελεστή (η άριστη βαθμολογία στα κείμενα και στο ακουστικό είναι 50/200, ενώ στα προφορικά: 40/200).

Κατανόηση κειμένου (ενότητα 1)
Έκθεση (ενότητα 2)
Ακουστικό (ενότητα 3)
Προφορικά (ενότητα 4)
Σύνολο
50
60
50
40
200

Επίσης, με βάση στατιστικά, η ενότητα στην οποία οι εξεταζόμενοι έχουν τη χαμηλότερη επίδοση είναι η έκθεση.

Η εταιρεία efrench.gr σας δίνει την ευκαιρία μόλις με 60 € να εξασκηθείτε στη δυσκολότερη ενότητα του ΚΠΓ, την έκθεση.

Όπως γνωρίζετε, στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, στην ενότητα της έκθεσης, καλείστε να απαντήσετε σε 4 θέματα εκθέσεων. Το πακέτο εκθέσεων που σας προσφέρουμε μόνο με 60 € περιλαμβάνει 12 θέματα εκθέσεων (3 ολόκληρα θέματα), τα οποία έχουν τη δομή και το επίπεδο δυσκολίας που εξετάζεται στο ΚΠΓ.

Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε αυτά τα θέματα εκθέσεων και να τα στείλετε στο profB2@efrench.gr και εμείς θα σας τα διορθώσουμε εντός 24 ωρών και θα τις βαθμολογήσουμε σύμφωνα με τον τρόπο αξιολόγησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Οι διορθώσεις θα περιλαμβάνουν και υποδείξεις που προτείνουμε να ακολουθήσετε για την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Το προσωπικό του efrench.gr καταρτίζεται από έμπειρους καθηγητές, με εμπειρία στην αξιολόγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Το πακέτο εκθέσεων διατίθεται στην ιστοσελίδα μας www.efrench.gr στην ενότητα Πρόγραμμα μαθημάτων και η πληρωμή μπορεί να γίνει online με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Τέλος, υπάρχει και η εναλλακτική τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό της εταιρίας, κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους στο info@efrench.gr

Καλή επιτυχία!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εκμάθηση ξένης γλώσσας online… να την εμπιστευτώ;

Ο όρος online στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας δεν είναι ξεκάθαρος…

Πολλοί με τον όρο online εννοούν ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία αντί να γίνονται σε κάποιο φυσικό χώρο γίνονται στο internet με προγράμματα όπως το skype, το msn κ.ά. Λόγω του ότι δεν υπάρχει μετακίνηση του καθηγητή, ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει φτηνότερη τιμή ανά ώρα μαθήματος. Είναι όμως αποτελεσματικός;

Πιστεύουμε ότι ο τρόπος αυτός δεν είναι πρακτικός για την εξήγηση κάποιων φαινομένων της γλώσσας, όπως είναι η γραμματική. Ο καθηγητής με αυτή τη μέθοδο δεν μπορεί να γράφει και να εξηγεί ταυτόχρονα (όπως γίνεται στο ιδιαίτερο μάθημα). Οι επιλογές του είναι δεδομένες:

  • Είτε θα γράφει στο περιβάλλον του chat, όπου δεν θα μπορεί να κυκλώνει ή να δείχνει παράλληλα

  • Είτε θα γράφει σε έναν πίνακα ή σε ένα τετράδιο, όπου η λήψη της εικόνας δεν θα είναι ξεκάθαρη λόγω της απόστασης.

Οι ίδιες δυσκολίες θα υπάρχουν και για το μαθητή, ο οποίος θα είναι δύσκολο να δείξει με το χέρι του κάτι στο γραπτό του για να θέσει τις απορίες του.

Άλλοι με τον όρο online εννοούν δωρεάν βίντεο που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, με γραμματικά φαινόμενα, ενότητες λεξιλογίου και ασκήσεις που διορθώνονται μέσω υπολογιστή. Τα μαθήματα αυτά είναι τελείως εξατομικευμένα, με την έννοια ότι ο κάθε μαθητής πρέπει να διαχειριστεί την ύλη όπως και όποτε θέλει. Ο τρόπος αυτός όμως είναι αποδοτικός;

Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι ο μαθητής δεν καθοδηγείται από κάποιον καθηγητή. Η αφομοίωση της ύλης δεν μπορεί να ελεγχθεί μόνο με ασκήσεις πολλαπλής επιλογής (τα γνωστά multiple choice). Για να μάθει κάποιος να χειρίζεται επαρκώς μια γλώσσα, θα πρέπει να γράψει εκθέσεις, να κατανοήσει κείμενα, να ακούσει ακουστικές ασκήσεις και να μιλήσει… Και αν ο υπολογιστής μπορεί να διορθώσει ασκήσεις ακουστικής και γραπτής κατανόησης, σίγουρα δεν μπορεί να ελέγξει τις εκθέσεις και την ομιλία…

Σκεπτόμενοι τα παραπάνω, και σεβόμενοι την ανάγκη για μια οικονομική λύση στην εποχή που ζούμε, η ομάδα του efrench.gr εφάρμοσε μια μέθοδο που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο στην Αμερική και έχει παρουσιάσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα! Πανεπιστήμια όπως το Stanford, το Michigan και το M.Ι.Τ. παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως τα οποία διορθώνονται από καθηγητές. Έτσι εξασφαλίζεται το μειωμένο κόστος λόγω της έλλειψης μετακινήσεων, αλλά και η παρακολούθηση από τον εκπαιδευτικό ο οποίος μπορεί να ελέγχει την πρόοδο του μαθητή και να δίνει τις κατάλληλες υποδείξεις.

Έτσι, η τιμή που προσφέρει για παράδειγμα για το επίπεδο των αρχαρίων (Α1) είναι 150 ευρώ, το οποίο στα κέντρα ξένων γλωσσών διδάσκεται σε ένα εξάμηνο σε τιμή τουλάχιστον 500 ευρώ. Ο κάθε μαθητής παρακολουθείται από έναν καθηγητή της ομάδας του efrench.gr, ο οποίος ελέγχει την πρόοδό του, είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία του και διορθώνει τις εκθέσεις του, παρέχοντας τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ανάλογα με την πορεία του, ο καθηγητής στο τέλος των μαθημάτων του προτείνει το πτυχίο στο οποίο μπορεί να εξεταστεί, ανάλογα με τα δυνατά του σημεία. Η ομάδα του efrench.gr αποτελείται από έμπειρους καθηγητές, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε κέντρα ξένων γλωσσών και στις εξετάσεις πιστοποίησης και επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια επιλογής.